Hjem/Den Ultimative Samling: De 3 bedste råd fra folk med kroniske smerter

Har du nogensinde undret dig over hvordan andre folk med kroniske smerter, får deres hverdag til at hænge sammen?

Det har jeg i hvert fald – Og så er jeg bare generelt SUPER nysgerrig! 🙈😁

Så jeg har sprugt en stor bunke folk med smerter, om de ville øse ud af deres bedste råd og hjælpe dig videre.

Heldigvis så kom de med et rungende JA! 💪🙌

Så herunder finder du de 3 bedste råd hver kick-ass person har til dig

Du finder alt lige fra:

 • Trøstende ord
 • Motiverende ord
 • Kærlige ord
 • Spark-i-måsen ord

Så kort sagt:

Dit helt eget heppekor af folk, der har gået vejen med smerter før dig.

Rigtig god fornøjelse!

Maibritt
Instagram Ikon

Se mere fra Maibritt

LinkedIn

Academia

Maibritt Kuhr

I fast forhold, uden børn. Stud.pæd.fil. Multikroniker: BDS, IBS, PCOS
Klummeskribent for Viborg Stift Folkeblad. Frontrunner og skribent for Patient in Focus (PIF). Frivillig blogger for patientforeningen for funktionelle lidelser (PFFL). 

… Men vigtigst af alt, så er jeg et menneske som lever livet så godt og stolt, som jeg overhovedet kan. I forhold til MIG og MIN hverdag går jeg meget op i selvrespekt og selvkærlighed – og jeg øver mig på at blive meget bedre til det også (thihi).

Mine 3 bedste råd til dig:

 • Vær tro mod dig selv – med selvrespekt og selvkærlighed. Giv dig selv lov til at være i den proces, som du er – og reagér og ager derudfra. Forvent ikke mere af dig selv, end hvad der forventes kan LIGE NU (= sluk for omgivelsernes pres)

 • Vær realist! Denne kan være hård, men det har hjulpet mig gevaldigt at sige til mig selv igen og igen hvad der ikke kommer til at ske i mit liv på ”normale vilkår”, for det har tvunget mig selv til at tænke i gode alternativer.

 • Find balancen mellem at distrahere dig selv og at negligere dig selv. Har du det mega ringe, så distrahér dig selv: Tag opvasken, dans, gå en tur, lav lidt let rengøring, etc. (Jo jo, jeg har da også fået at vide at jeg skal være i ro, når det er, men altså… Det er altså nogle gange bare forværrende, for så tænker man jo over at man har det skidt, og så får man det værre, og så… Sådan er det i hvert fald for mig, (men nu er mit nervesystem også kronisk stresset, hehe))

Ditte Pode

⭐️ 1984 ❤️ Kroniske Smerter, Mor, Kone, Cand. Mag. – Specialiseret i smerter og indlæring 🔥
Grundlægger af www.ABMSdanmark.dk

Mine 3 bedste råd til dig:

 • Find smertekollegaer du kan spejle dig i, søge støtte hos og blive inspireret af.

 • Bed om hjælp og bliv ved med det.

 • Find dine kerneværdier og tilpas dit liv i en balance mellem dem og dine smerter i stedet for at jagte det liv du havde før smerterne.

Se mere fra Ditte
– Hjemmeside: www.ABMSdanmark.dk
– YouTube: Ditte Pode
– YouTube: Meditation For Alle

Lotte Buch

Jeg hedder Lotte (på IG fru_buch). Jeg er 46, jeg har været syg med kroniske smerter af neurologisk karakter siden oktober 2010 og har her i ‘20 fået diagnosen fibromyalgi også.
Jeg er uddannet sygeplejerske, har 4 børn (trillinger + lillebror) med min mand, som jeg har været gift med siden ‘99. Idag er jeg førtidspensionist.


Mine 3 bedste råd til dig:

 • Planlæg færre aktiviteter pr. dag end før. Dette kræver en erkendelse af, at din krop bruger dobbelt energi på alt… Smerterne kører i baggrunden 24/7 uanset om du prøver at ignorere dem.
 • Accepter, så godt du kan, (det kommer med tiden) din nye virkelighed. Hvis du accepterer, at du kan mindre, bliver det også nemmere for dine pårørende at acceptere situationen. Jeg løb afsted og ville alt og kunne alt selv, indtil jeg knak og fortsatte derefter i samme tempo!
  Det går ikke! dit nye “normale” aktivitetsleje finder du ikke, hvis du konstant crasher fordi du overskrider din krops grænser.
 • Elsk dig selv!
  Den er sværere end de 2 første!
  Det er ikke din skyld du blev syg med smerter. Det var ikke noget du spiste forkert eller gjorde som gav dig dette liv…så lad vær at bebrejd dig selv – det bedste råd hér er: Hvad ville du sige til din bedste ven hvis det var ham/hende ?

René Jensen

Jeg hedder René Jensen og er 45 årig mand, jeg har slidgigt i hele nakken og inflammatorisk gigt samt diskusprolaps og mave smerter alt sammen kronisk

Mine 3 bedste råd til dig:

 • Drop tanken om at jeg burde.

 • Find balance mellem aktivitet og hvile.

 • Husk at du har masser at byde på

Zinna

Mit navn er Zinna og jeg lever med kroniske smerter pga. div. rygskader og ryglidelser. For 3 år siden fyldte smerterne efterhånden så meget, at jeg måtte vende mit liv på hovedet. I dag lever jeg et liv i (nogenlunde) balance med fleksjob og mere tid til mine børn, mand og ikke mindst det vigtigste – at passe på mig og min krop ♥️
Medstifter af Kroniske Influencers 🙌

Mine 3 bedste råd til dig:

 • Mærk efter og stol på din egen intuition. Du er den eneste der virkelig kan mærke din krop, og derfor vil du altid være den bedste dommer.

 • Hold dig fysisk aktiv, men i det niveau der passer til din krop. Og husk at øvelse gør mester – du kan for det meste lidt mere end du tror.

 • Lav dig selv en liste med ting der gør dig glad, som du kan tage frem på dårlige dage. Humøret har stor indflydelse på dine smerter.

Se mere fra Zinna og Kroniske Influencers: www.kroniskeinfluencers.dk

Kamilla

Mit navn er Kamilla og er 30 år. Min kroniske sygdom er fibromyalgi, som jeg har levet med siden jeg var 16 år. Jeg er alene mor til 2 børn. Og arbejder stadig med accept af min sygdom.

Mine 3 bedste råd til dig:

 • Nyd de gode dage og slap af.

 • Lyt til din krop, den ved bedst

 • Tag nogle online forløb, som kan booster troen på dig selv, og de positive i livet.