Hejsa og velkommen til!

Lad mig gætte engang:

Du lever til dagligt (eller næsten dagligt) med smerter af den ene eller anden årsag og du drømmer at få din hverdag til at se anderledes ud end den gør den dag i dag.

Noget af det der står højst på din ønskeliste er ting som:  

  • Du gerne vil have balance i din hverdag med smerter
  • Du gerne vil forstå dine smerter og din krop, så den ikke føles “fremmed” for dig
  • Du drømmer om at få mere overskud til alt det du gerne vil 
  • Du ønsker en lettere måde at forklare dine smerter på, så andre forstår dig
  • Du ønsker at have færre bekymringer i din hverdag og en helt klar fornemmelse af hvad der vil være godt for dig og din krop
  • Du vil gerne bruge dine penge på dig selv eller på oplevelser til din familie i stedet for på dyre behandlinger, som alligevel kun har kortvarig eller ingen effekt 

Alt det her er hvad jeg dagligt hjælper folk til at opnå og det er vist ved at være på tide at du kommer til at opnå det du ønsker i dit liv og din hverdag.

Om

Mit navn er Line og jeg er uddannet fysioterapeut og jeg har interesseret og specialiseret mig inden for smerteområdet siden 2011.

Ja, faktisk vil nogle måske sige at jeg er en smule besat af smerteområdet, så meget tid jeg går og bruger på det.

Men altså…

Det kommer jo dig til gode!

Jeg har oprettet Medeno, til at hjælpe dig med at opfylde disse ønsker for hvordan du gerne vil leve dit liv.

Ud over min hjemmeside Medeno, har jeg mit fuldtidsjob i Frederikshavn og fra april 2019 til marts 2020 er jeg under uddannelse som hypno-terapeut, så jeg kan hjælpe folk med smerter på den måde også (Jeg sagde jo at jeg laver en masse!).

Hvorfor lige smerteområdet?

Fordi jeg mener at det er en menneskeret at vide hvad der sker i ens krop – Og dette inkludere også når det gør ondt!

Efter min mening, så har alle personer ret til at kende til den nyeste smerteteori og være i stand til at få den bedste behandling og selv være med til at bestemme hvad der skal ske.

Men det er svært at være medbestemmende, hvis man ikke ved hvad der foregår i ens krop.

For mig at se, er viden om smerter det mest centrale i enhver behandling af et menneske, derfor ser jeg det som min mission at udbrede denne viden til alle der lever med smerter.

Og heldigvis!

Så behøves “komplekse smerter” ikke betyde “svære-at-forstå smerter” eller “der-kan-ikke-gøres-noget-ved-det smerter”.

Jeg sidder og læser de tunge bøger og de mange studier inden for smertevidenskaben, så jeg bliver i stand til at videregive denne viden til dig på let forståeligt dansk.

Fordi:

Med den rette viden og forståelse af dine smerter kan du skabe nogle virkelige forandringer i din hverdag.

Ja, det gør jeg.

Jeg har haft smerter så kraftige, at jeg end ikke var i stand til at tænke tanken “Bare få det til at stoppe” til ende.

Disse smerter varede ikke bare i en uge eller i en måned. De varede i et helt år.

Det lyder måske ikke så meget for dig lige nu, men det år var det værste helvede for mig at komme igennem – Og undskyld den direkte tone, men det er sandt.

Smerterne var i min mave og mit tarmsystem – Og de var altid kraftige, hvis jeg var heldig var de “moderate” og så havde jeg de mest forfærdelige smerteanfald, hvor jeg i 10-15 minutter af gangen havde så kraftige smerter at jeg ikke var i stand til at tænke eller tale.

Jeg blev kastet rundt til den ene undersøgelse efter den anden; Blodprøver, ultralydscanningser, MR-scanning, gastroskopi og til den ene specialist efter den anden som alle troede at de havde svaret, men de måtte alle til sidst give op.

Jeg ved hvordan det føles hver dag i månedsvis (bogstavelig talt) at ringe til min læge i morgentiden efter endnu en søvnløs nat, grædende (hvis jeg skal være ærlig så ofte hulkende), for at blive mødt igen, igen med; “Der er ikke mere jeg kan gøre lige nu Line, du må prøve at komme igennem dagen så godt som muligt.

Jeg ved hvordan det er kun at få 7 timers søvn – På en UGE! Efter 2 døgn uden søvn, så måske 2-3 timers søvn en enkelt nat, så igen et døgns tid uden søvn, for så at kunne sove 1 time igen dagen efter og så videre. Så jeg ved hvor skør og usammenhængende man kan blive uden sin søvn og ikke mindst med en lunte som et sandkorn.

Jeg har set blikket i min mors øjne, da hun for første gang i juleferien så mig få et af disse smerteanfald hvor det ikke var muligt for mig at sige så meget som ét ord – Det eneste jeg kunne var at falde sammen på gulvet … og bare vente.

Og hvordan jeg efterfølgende gjorde ALT hvad jeg kunne for at skåne hende for synet af mig i så kraftige smerter – For jeg kunne ikke overskue endnu engang, med så kraftige smerter, at skulle minde hende om, at alt nok skulle gå.

For slet ikke at tale om hvor hårdt det var for min kæreste hver dag at se mig sammenkrøllet på sofaen i smerter – Magtesløsheden og medlidenheden i hans øjne.

.

Men jeg var heldig – Det indrømmer jeg.

Mit smertehelvede varede “kun” i 1 år, hvorefter jeg fik den rigtige behandling (smerterne var stress-udløst).

Allerede inden jeg fik disse smerter kendte jeg til smerteteori og jeg indrømmer at trods det jeg lige har skrevet måske kan lyde noget barskt, så hjalp min viden mig igennem dagene, fordi jeg vidste at jeg på ingen måde havde skader i min krop, svarende til de voldsomme smerter jeg mærkede. Jeg vidste også (mærkeligt som det end lyder), at denne tid ville hjælpe mig på et senere tidspunkt, til at hjælpe og forstå dig bedre.

For én ting er at kende til smerter på et teoretisk og fagligt niveau – Noget andet er at have haft det tæt inde på livet – så tæt at smerterne stort set opslugte alt hvad der var mig.

Så ja… Jeg ved hvordan det føles at have ondt og smerter af den kaliber ønsker jeg for intet andet menneske og om noget, så har disse oplevelser blot hældt endnu mere benzin på mit i forvejen brændende ønske om at hjælpe folk som dig – folk med smerter med at få en bedre hverdag.

Jeg har ikke længere ondt den dag i dag – Jeg kan stadig mærke mine stress-symptomer, hvis jeg ikke passer ordenligt på mig selv, men smerterne er væk og overskuddet er tilbage.

Gudskelov! For det er sådan jeg finder energien til at hjælpe dig.

Hvorfor have hjemmesiden Medeno?

Jeg skriver på Medeno, fordi jeg ved at det kan være svært, at finde god information (på dansk vel at mærke) omkring smerteområdet.

Der er lavet utallige studier i de seneste årtier, der viser hvor gavnlig en effekt det har, at kende til smertemekanismer og smerteteori. Når du ved hvad der sker i din krop, kan dette ændre smerteoplevelsen (til det bedre) markant.

Problemet er bare, at de terapeuter (mig inklusiv), der følger med i denne rivende udvikling, som sker på internationalt plan inden for smerteområdet, har svært ved at nå dig og de 1000vis af andre mennesker, som denne nye viden rent faktisk har betydning for!

Derfor skriver jeg Medeno – For at sprede denne viden til så mange som overhovedet muligt.

Læs også siden “Vilkår og Rettigheder

Mit mål

Mit mål og mit håb for Medeno er, at jeg med tiden kan mindske afstanden mellem den teoretiske viden, som du kan få fra diverse videnskabelige artikler og det menneske, som rent faktisk har brug for hjælp og konkret viden, der er til at forstå.

Jeg ved, at der stadig er mangel i viden inden for smerteområdet i det danske sundhedsvæsen.

Derfor håber jeg, at Medeno kan være med til at svare på nogle af alle de spørgsmål og afhjælpe nogle af alle de bekymringer du kan gå med i hverdagen.

Hjælp mig med at hjælpe flere folk!

Hvis du finder noget relevant viden her på Medeno og hvis du kender andre i din omgangskreds, der kunne have gavn af at få mere viden inden for smerteområdet, så del endelig mine artikler!

Del gerne både på Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram eller nogle af de mange andre sociale medier, der findes nu til dags.

Eller brug den mere personlige måde og fortæl om Medeno, næste gang du møder en med smerter!

Underskrift Line Christensen Medeno Online Smerteskole